Asian hairstyles

Als je haar maar goed zit

Lokje hier, lokje daar, de stijltang erbij en stijlen maar. In China een dagelijkse bezigheid van meisjes én jongens. Het goed in model brengen van de haren is zo belangrijk dat er hele fora aan zijn gewijd. Ook op You Tube kun je verschillende filmpjes vinden van stijlende mensen.

Foto’s en filmpjes, dat is waar ze in Azie niet genoeg van kunnen krijgen. Alles wordt op de gevoelige plaat vastgelegd, zo ook het stijlen van het haar. Belangrijk is dat je er respect voor krijgt en dat je een goede performance hebt. De filmpjes zitten vol muziek en teksten en alles wordt uit de kast gehaald om het zo spectaculair mogelijk te maken.

Dat niet alleen meisjes altijd met hun haar bezig zijn, kun je zien op het videokanaal. Duizenden filmpjes staan online van jongens die hun haar op allerlei manieren stijlen. Je ziet welke producten ze gebruiken en welke stappen ze zetten om uiteindelijk het best gestijlde haar te hebben. En ze gaan diep in op de details. Zo kan het voorkomen dat je een kwartier naar een jongen die zijn haar fohnt kijkt. Bekijk het hier maar eens.

De verschillen tussen Aziatisch haar en Nederlands haar zijn groot. Zonder een te ingewikkeld verhaal op te gaan hangen, heeft het haar van een Aziaat een stevigere structuur. Hierdoor kan het haar er beter, gezonder en glanzender uitzien. Dat is dikke pech voor ons dus.