Artiesten als radiopresentatoren

Een bijzonder Koreaans fenomeen vormen artiesten die radiopresentatoren zijn en te zien zijn via ‘viewable radio’. Fans kunnen op deze manier zien hoe hun favoriete artiest danst, zingt, aankondigt en commentaar geeft.

Veel artiesten zijn hosts van programma’s van verschillende radiostations. Een aantal zangers van de dertien leden tellende band Super Junior is presentator van programma’s zoals  MBC’s Shim Shim Tapa met Shindong, KBS’ Kiss the Radio met Leeteuk en Eunhyuk en SBS’ Heechul’s Youngstreet met Kim Heechul. Narsha, zangeres van de Brown Eyed Girls, presenteert het programma Pump up the Volume op KBS. Een aantal leden van de boyband U-kiss, bekend van het nummer Shut Up!, presenteren  de Engelstalige show Pops in Seoul op het station Arirang. Omdat zij vloeiend Engels spreken, is het ook voor hun niet-Koreaanse fans een leuke show.

En er is meer: op KBS World Radio, die ook als iPhone App te downloaden is, kun je dagelijks Koreaanse popmuziek beluisteren met grappig commentaar van de presentatoren. Ook andere shows zijn via applicaties te downloaden die je op je laptop en mobiele telefoon kunt bekijken.