SHINee-Onew

Een avondje musical

Een nieuw fenomeen in Zuid-Korea is dat steeds meer ‘idols’ of leden van boy- en girl groups voor een rol in een musical worden gevraagd.  Steeds vaker richten zangers zich op het acteren. Een slimme zet aangezien musicals doorgaans een ander publiek trekken en de zalen nu opeens vol lopen met  jonge fans.

Het is een win-win situatie: door de deelname van populaire artiesten krijgen de musicals extra aandacht in de media. Op YouTube vind je weer fragmenten van deze tv-reportages. Vaak wordt er ook een speciaal Twitteraccount aangemaakt voor een musicalproductie waarop fans hun reacties kunnen tweeten.

Namen en rugnummers?  SHINee’s Onew maakte in de Koreaanse versie van ‘Rock of Ages’ veel indruk op het publiek en de critici. Xiah Junsu van de band JYJ/DBSK debuteerde in de productie ‘Mozart’ en sleepte voor zijn rol de ‘Male Rookie Award’ in de wacht.  SNSD’s Jessica vertolkte de hoofdrol in de Koreaanse versie ‘Legally Blonde’ en Yesung, Kim Hee Chul en Lee Sungmin van de boyband Super Junior hebben in de producties van ‘Hong Gil Dong’, ‘Nam Han San Sung’ en ‘Xanadu’ meegespeeld.  Een musical bijwonen met je favoriete artiest op het podium is natuurlijk erg leuk en echt iets wat je zou moeten doen wanneer je naar Zuid-Korea gaat voor een vakantie of studiestage.