Deica Kenbi kaarsen Shoyoko

Japanse geurkaarsen voor ontspanning

In de huidige trends op het vlak van ‘living’ nemen geurkaarsen een belangrijke plek in. Ze zijn sfeermakers bij uitstek, maar de nieuwe collectie van het Japanse merk Deica gaat nog een stapje verder: de handgemaakte geurkaarsen, die warmte en een zeer aangename geur uitstralen, zijn een must voor iedereen die behoefte heeft aan rust en meditatie.

De Kenbi-collectie bestaat uit vijf varianten. De Shoyoko aromakaars is samengesteld uit borneol (kamferkristallen) en Japanse pepermuntolie. Deze bijzondere geur is met name ondersteunend bij meditatie-oefeningen en het ontwikkelen van het concentratievermogen. De Sohoko is samengesteld uit Japanse basilicum, gember en citroenschil en is met name behulpzaam bij het reduceren van stress en het voorkomen van verkoudheid.

De Jyakujyunko geurkaars heeft gember, citroenschil en benzoë-olie als basis en heeft een energieverhogende werking. De Nyoshinko bevat kaneel en kruidnagel en wordt aanbevolen bij klachten zoals stress, PMS en duizeligheid. De Ontekiko tenslotte is samengesteld uit venkel en de Japanse lycoris radiata (red spider lily), een zeer bijzondere bloem die door Japanse boeddhisten higabana genoemd wordt. Deze geurkaars is met name behulpzaam bij het ontspannen in tijden van stress en depressieve gevoelens.

De Deica geurkaarsen hebben een ‘levensduur’ van ruim 80 uur en zijn verpakt in oogstrelend gestoffeerde dozen die op zich al een mooi voorbeeld van Japans design zijn.