Koreaans lekkers

Rokende grills in gezellige restaurantjes in veel Koreaanse steden: daar wordt een Koreaanse barbecue bereid. Als je echt zin in iets lekkers hebt, is dit absoluut een aanrader. Neem bijvoorbeeld Bulgogi, een hoofdgerecht dat razend populair is.

Bulgogi betekent letterlijk ‘vuur-rund’. Vaak wordt rundvlees gebruikt wat gemarineerd is in sojasaus, sesamolie en knoflook. Rode pepers geven het vlees een ‘spicy’ smaak. Standaard hoort er rijst bij dit gerecht. De keuzes uit de sauzen en bijgerechten zijn eindeloos. En het leuke is dat je alles met iedereen kan delen, want het wordt geserveerd in familiestijl: niet één grote schaal waar alles op ligt, maar allerlei schaaltjes waarvan je met zijn allen mag eten. Delen is dus een must.

Belangrijk bij de Koreaanse keuken is dat er vooral gekeken wordt naar de eenvoudige mens. Zo zijn er gerechten met rijst, groenten, vis, zeewier en tofu en wordt kimchi als bijgerecht geserveerd. Dus heb je zin in wat anders? Probeer dan ‘ns deze keuken uit en neem  zoveel mogelijk vrienden en familie mee. Gezelligheid, daar draait het allemaal om. Je kunt voor een lekkere Bulgogi naar restaurant Korea in Amsterdam. De staf geeft veel tips, is vriendelijk en het eten is er heerlijk.