Jjin Kimchi Mandu

Koreaanse dumplings

Ben je toe aan een smakelijke trend? Mandu/만두is de Koreaanse versie van een dumpling, een soort deegpasteitje met vulling zoals gekruide Chinese kool (kimchi), varkensvlees, kip en noedels. Mandu’skunnen op verschillende manieren worden bereid: gestoomd, gebakken of gekookt.  De Koreaanse keuken bevat veel gerechten waarin mandu’s worden verwerkt. Neem nou Mandu Guk, een soep (Guk) waarin mandu’s worden gekookt.

Volgens de overlevering zijn mandu’s voor het eerst in Korea geïntroduceerd toen de Mongoliërs het land binnenvielen tijdens de Goryeo-dynastie in de 14de eeuw. Ondanks hun boeddhistische overtuiging aten de Koreanen de mandu’s die de agressor introduceerde. Mandu’s zijn makkelijk te bereiden, erg smakelijk en ook in een vegetarische variant te verkrijgen. In veel Aziatische supermarkten zijn de gerechtjes te koop. Uitproberen dus!

P.S. Een leuk weetje! Het jongste lid van de girl group Wonder Girls, Ahn Sohee, wordt Mandu genoemd omdat haar wangen iets weg hebben van de vorm van een mandu.