Lucky number

Iedereen heeft wel een geluksgetal. Een getal dat net dat extraatje geeft en waarvan je denkt dat het je helpt. In China kennen ze dit principe ook, maar daar gaan de mensen nog een stap verder.

Je hebt in China nummers die als gelukkig of ongelukkig beschouwd worden. Men luistert naar de klank van het nummer en baseert daar het positieve of negatieve gevoel op. Van de nummers zes en acht worden de Chinezen gelukkig. Met name het getal acht is belangrijk. Het staat voor welvaart en vooruitgang.

En om die welvaart te verwerven, gaan sommige Chinezen erg ver. Ze betalen hoge bedragen voor een nummerbord, telefoonnummer, huisnummer, bankrekeningnummer en zelfs voor een woning op de achtste verdieping. Onlangs is een groep mannen opgepakt omdat ze nummerborden met vier achten wilden bemachtigen en daarvoor mensen in elkaar hebben geslagen.

Ongeluk krijg je als je een vier bij je hebt. Dit getal wordt vaak weggelaten bij verdiepingen. In het Chinees, Japans, Koreaans en Vietnamees betekent het namelijk de dood. Drie is ook niet echt positief, want dit betekent ontbinding. Trouwerijen komen dan ook niet vaak voor op de derde van de maand.

Wij verkopen in onze webshop nu iets, waarmee je het geluk naar je toe kan halen. Het trendy Chinese merk Plastered maakt hoodies, voorzien van autentieke Chinese symbolen als print. Wij verkopen de hoodie waarop ze het symbolische getal acht prachtig hebben gedrukt. Succes gegarandeerd. Kijk snel in de webshop.