Online music stores

Is iTunes zaligmakend?  In Zuid-Korea denken ze daar heel anders over omdat er veel Koreaanse sites online zijn waar je muziek kan downloaden. Op deze sites worden de nieuwste K-pop nummers direct als download aangeboden in plaats dat je naar de winkel moet om de CD aan te schaffen. Door de songs legaal te kopen steun je je favoriete artiest en kun je de nummers direct beluisteren.

Een aantal van deze sites zijn Melon, Bugs en Miil van de zender SBS plus  de websites van  de mediaorgansiaties Mnet en Soribada. Veel van deze sites zijn in het Koreaans en dus moeilijk te begrijpen voor mensen die de taal niet beheersen. Ook vragen sommige sites bij het inloggen om de gegevens van een Koreaans paspoort of inwonerschap. De site van Soribada  is echter in het Engels en dus toegankelijk. Plus dat je met je creditcard betaalt voor een tegoed waarmee je op maandbasis nummers kunt kopen.

De downloadsites gaan illegaal muziekgebruik tegen waardoor de artiesten royalties ontvangen. En een leuke bijkomstigheid is dat je als fan door het beluisteren en kopen van Koreaanse nummers je favoriete artiest steunt. Door de koppeling aan sites van tv-zenders maken zij namelijk kans op een award tijdens de diverse muziekprogramma’s op de Koreaanse televisie.