Samenwerking Lulu Wang en Residentie Orkest

Een boekpresentatie en concert ineen, dat gaat 9 juni 2012 plaatsvinden in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Dankzij een unieke samenwerking presenteert Lulu Wang haar nieuwe boek app ‘Nederland, wo ai ni’ (Nederland ik houd van jou) onder begeleiding van het Residentie Orkerst.

Lulu Wang kwam in 1986 vanuit China in Nederland wonen en woont nu in Den Haag. De cultuur shock was groot, maar ze is erg van het land gaan houden. Haar boek vertelt over haar leven in Nederland. Aan de hand van hilarische misverstanden en subtiele verwonderingen geeft Lulu een Chinese blik op de Nederlandse gewoontes en gebruiken.

Als eerbetoon aan Nederland heeft de schrijfster bij haar Book App gekozen voor klassieke muziek van Nederlande componisten. Het Residentie Orkest begeleidt haar op 9 juni tijdens de presentatie van deze app. De schrijfster leest op deze avond episodes voor uit haar nieuwe boek.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan dit filmpje waar Lulu Wang vertelt over de unieke samenwerking of ga naar de website van het Residentie Orkest op http://www.residentieorkest.nl.