Bubble tea: Shaken, not stirred

Een hele nieuwe manier om van thee te genieten, is Bubble Tea uit Azië. Op elke hoek van de straat is daar wel een winkel vinden waar deze bijzondere thee verkocht wordt.

Wat maakt dit drankje nu zo speciaal? Door de combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en suiker heeft het een unieke smaak. Het mengsel moet goed geschud worden om de smaak zo intens mogelijk te maken. Hier komt ook de naam vandaan, afgeleid van de bubbeltjes die ontstaan na het schudden. Ook wordt er vaak ijs bijgevoegd voor een frisse smaak en exotische ingrediënten naar wens. Maar vooral speciaal zijn de balletjes die bij het drankje horen.

De balletjes of parels zijn gemaakt van cassavebloemen. Met hun zachte en enigszins taaie kern voegen ze een speciale textuur toe aan deze drank. De balletjes worden ook wel ‘boba’ genoemd. Opmerkelijk, want dit woord betekent namelijk ‘borsten’. In China zegt men dat de parels dezelfde textuur hebben als borsten. De boba-balletjes zijn eetbaar, dus dat levert een beetje vreemde associatie op wanneer je de thee nuttigt.

In Nederland is de speciale ‘Bubbelthee’ nu ook te koop. Daarvoor moet je wel afreizen naar de grote steden. Zo kun je naar de winkel A-Fusion Food & Drinks of Bloemies Sidewalk Café in Amsterdam. In Rotterdam vind je dit trendy drankje bij Happy Sushi.

Wil jezelf Bubble Tea maken, check deze video