Verrassende Chinese kunst

Dat Chinezen prachtige kunst maken, wordt maar weer eens bewezen tijdens een nieuw cultureel evenement in Den Haag. De organisaties Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee openen op 6 juni a.s. exposities van hedendaagse Chinese kunstenaars onder de titel ‘Den Haag onder de hemel’.

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de eerste Chinezen in Nederland kwamen wonen. Met de tentoonstellingen willen de beide organisaties daar aandacht aan besteden. De titel verwijst naar het Chinese ‘Tian Xia’, wat ‘alles onder de hemel’ betekent.

Tian Xia staat voor een van de basispijlers van het Chinese wereldbeeld. Daarmee denkt China zeer globaal. Ze gaan uit van het vertrouwen in een wereld met harmonie tussen de hemel, de aarde en de mensheid, zo lang elk mens zich houdt aan wat zijn rol is in de maatschappij.

Op diverse locaties in Den Haag kun je genieten van prachtige Chinese kunst, zoals bij de buitenlocaties het Lange Voorhout en Beelden aan Zee. Je kunt ook een kijkje nemen in het atrium van het Stadhuis, de Kloosterkerk en in Pulchri Studio.

Een belangrijk element is de zoektocht naar een eigen identiteit en de snelle maatschappelijke ontwikkelingen. Dit alles zorgt voor een verrassend overzicht van de getoonde kunst. Tijdens het evenement kun je  beeldhouwwerken van onder meer Sui Jianguo, Zhang Huan, Wang Jin en Liu Wei bewonderen.

Vanaf 6 juni tot begin september vinden de beeldententoonstellingen plaats. Voor meer informatie, klik hier.