Chinese Zodiac Animals

Welk dier ben jij?

Is jouw sterrenbeeld Waterman? Of Tweelingen? Ga op reis naar China en niemand begrijpt waar je het over hebt. In China maken ze namelijk gebruik van de Dierenriem-kalender. Er komen weliswaar twaalf dieren in voor, maar ze verschillen van de Westerse kalender. En er wordt niet in maanden, maar in jaren gerekend.

Legendes en mythologie zijn erg belangrijk in de Chinese cultuur en de Zodiak. De bekendste legende gaat over de Boeddha die alle dieren uitnodigde voor een race. De prijs was een begeerde positie op de Chinese dierenriem. Was je als eerste de rivier overgestoken? Dan kwam je als eerste op de kalender. Zo hebben de rat, buffel, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en het varken hun plekje verdiend.

Ook spelen de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water een grote rol in de  kalender. Men gelooft dat ze een genererende en overwinnende invloed op elkaar hebben. Elk element gaat alle twaalf dieren langs. Na twaalf jaar herhaalt de Chinese Zodiak zich waardoor dit proces uiteindelijk zestig jaar duurt. Het kan dus zo zijn dat je een metalen konijn of een houten tijger bent. Nieuwsgierig welk dier jij volgens de Zodiak- kalender  bent? Kijk hier.

Als je geluk hebt, kun je in een nog specialer jaar geboren zijn. 2007 was het het jaar van het Varken. Maar niet zomaar een varken: het Gouden Varken. Volgens de Chinese folklore komt dit één keer in de zeshonderd jaar voor.  Het gouden varken staat voor een gezond en goed leven. Dat gunnen de Chinezen hun kinderen graag. Er werd werk van gemaakt en zo kon het dus gebeuren dat in 2007 meer kinderen geboren werden dan in andere jaren.